Rólunk írták

„A nevelési helyzetes bemutató nagyon jó volt, jelentkezem is gyorsan! Teljesen oldott, megértő, támogató közeg volt, mindent ki lehetett beszélni, nagyon jól esett, és megvilágított dolgokat, új értelmezési lehetőségeket, szempontokat nyitott meg, pedig ez egy rövid verzió volt.
Egyelőre úgy fest, a tanulságok egy részét sikerült a gyakorlatba is átültetnem.
Nagyon köszönöm!”

Anita, Budapest, 2012. január 25.

—∞∞∞—

„Szeretném leírni, hogy nekem is nagyon sokat segített a tréning.
Már az első hét után elmúlt a – kb 2 éve állandó – nyak-váll-csuklyás izom fájásom.
Alapból nagyon stresszelős, idegeskedős vagyok, de mára sokkal jobban érzem magam, nem vagyok folyton feszült és nem robbanok minden kis apróságtól, aminek a családom is hasznát veszi.
És nem utolsósorban: bármikor, ha túlterhelődtem és úgy érzem, nagyon kéne a pihenés, egy pár perces relaxálással teljesen feltöltődök és új erőt kapok.
Szóval kaptam egy nagyon szuper ellazulási módszert, ami már az enyém, és bármikor előveszem, ha szükségét érzem. Nagyon örülök neki, köszönöm Andus!!!”

Kriszti, Budapest, 2012. február 4.

—∞∞∞— 

“Sajnos a kötődő nevelés nem jelent problémamentes gyereknevelést. Amikor azonban egy hosszan és igény szerint szoptató és/vagy gyerekével együtt alvó szülő szaksegítséget keres, gyakran az az első, hogy a családot épp azokból a biztos támaszokból akarják kigyógyítani, amik valójában fenntartják a nehézségek közepette is. Egy-két ilyen tapasztalat elég is ahhoz, hogy az ember elveszítse bizalmát és idézőjelbe tegye magában a “szakembereket”, érdemi segítséget később ne várjon tőlük. Így aztán a gondjaival vagy maga marad, vagy hasonló gondolkodású szülőkkel játszik vak vezet világtalant.

Ezért is nagy öröm, hogy most két olyan kezdeményezésről is hírt adhatok, amelyek a kötődve nevelő családok számára is szakértő segítséget nyújthatnak.

A karban-tartók csapata két pszichológusból és egy perinatális szaktanácsadóból áll és szolgáltatásaik gyorsan bővülő köre már most is lefedi a legfontosabb élethelyzeteket: szülőcsoportos foglalkozásokon többek között a korlátokról, fegyelmezésről, dackorszakról, testvérháborúról, szülői konfliktusokról beszélgethetünk, külön tanfolyamot szenteltek az alvás-altatás kérdésének, megtanulhatjuk, hogyan lazíthatunk bármikor autogén tréninggel, és értő gondját viselhetjük testünknek (és családtagjaink testének) akár már a gyermekvállalás gondolatától kezdve, a szülés utáni időszakon és a gyerek mozgásfejlődésén át – felső korhatár nélkül.

A Csörgő szülőhangoló mottója ez:  “A világ akkor működik jól, ha a Család jól működik, a család pedig akkor működik jól, ha az Anya jól van.” Az igény szerinti formában (nyílt csoportos tanfolyamon, zárt csoportos önismereti kurzusokon, egyéni konzultációkon, személyesen vagy telefonon) zajló programok célja, hogy segítsenek a szülésre, szoptatásra felkészülni, az esetleges korábbi negatív élményeket feldolgozni, a menet közben fellépő problémákon segíteni. Csörgő Andrea, aki  perinatális szaktanácsadó és ötgyermekes anya, empatikusan, mégis higgadtan, megbízható józansággal és szeretettel segít, akár szülést kísér, akár a csecsemőgondozás vagy a gyereknevelés területén ad tanácsot, biztatást.”

 Megjelent az érintőn, 2012. február 5.

—∞∞∞—

„Nekem nagyon bejött az AT, köszi Andus, meg a Csapattársak!
Én voltam az, aki később csatlakozott, és még egyet ki kellett hagynom (ezt előre tudtuk), de nem jelentett gondot a pótlás.
Annyira alváshiányos voltam, és olyan nehezen tudtam visszaaludni az éjszakai szopimaratonok után (vagy nem is tudtam), hogy a végemet jártam, a korábbi napi átlag 4-5 óra alvásmennyiségem felment 6-7 órára, ami óriási különbség, ezt az AT-nek tulajdonítom nagyrészt! Próbálkoztam már korábban többféle meditációval, de ez nekem a legjobban felépített és legszemélyreszabottabb.
Legújabban még azt is észreveszem, hogy a nagyigényű gyermekem, akinek egyedül az alvásigénye icipici (legalábbis az alvásmennyisége), duplán részesül az AT áldásos hatásából, mert nemcsak kipihentebb anyája van, hanem amikor túlpörgött az alváshoz, neki is segít, ha én gyakorolok (AT extrém körülmények között). Így tudtam ma ezt is megírni, hogy kisfiam AT mellett elaludt végül .
Sok sikert az újaknak!”

Ili, Budapest, 2012. január 31.

—∞∞∞—

„Ma másfél órát üvöltöttek a gyerekeim felváltva és kórusban is… Volt földhözverős hempergős hiszti roham is a zöldségesnél.
5 perc AT helyrerakott.  
És nem mentem világgá, pedig nagyon közel álltam ahhoz, hogy elszaladjak…
AT & andus

Zsófi, Budapest, 2012. január 24.

Print Friendly, PDF & Email

Rólunk írták bejegyzéshez 1 hozzászólás

 • Nagy Betti szerint:

  Sokat gondolkodtam, hogy érdemes-e elmennem Andus korszerű alvástréningjére, mert a fiam éppen egészen kiszámíthatóan aludt. Aztán arra jutottunk a férjemmel, hogy mindig van értelme kicsit többet tudni a témáról, ezért jelentkeztem.

  A tréning sok mindenre rávilágított és sok mindenben megerősített. Persze nem használtam fel egy az egyben az ott tanultakat, mert engem például nem zavarnak az éjjeli ébredések (de erre is kínált megoldást), viszont leírhatatlanul nagy könnyebbséget jelent, hogy azóta nappal le tudom tenni a fiút aludni és addig csinálhatom a dolgomat 🙂

  Andus család- és bababarát módszereket tanít és nagyon látszik, hogy ő maga is tisztelettel neveli a gyerekeit. Nekem ez nagyon fontos, mert csak egy ilyen ember tanácsait fogadom meg szívesen. Nem mellesleg a kis csoportos foglalkozás különösen jó arra, hogy az ember nyíltan beszélhessen a problémáiról olyanok között, akik hasonló cipőben járnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Alvástréninget 2019 májusában tartunk legközelebb. Jelentkezz itt!...

 • Szülői önismeret – “nyári tábor” 2019 augusztusában. Részletekért katt a Szolgáltatásokra!...

 • „A nevelési helyzetes bemutató nagyon jó volt, jelentkezem is gyorsan! Teljesen oldott, megértő, támogató közeg volt, mindent ki lehetett beszélni,...

 • „Szeretném leírni, hogy nekem is nagyon sokat segített a tréning. Már az első hét után elmúlt a – kb 2...

 • “Sajnos a kötődő nevelés nem jelent problémamentes gyereknevelést. Amikor azonban egy hosszan és igény szerint szoptató és/vagy gyerekével együtt alvó...

 • „Nekem nagyon bejött az AT, köszi Andus, meg a Csapattársak! Én voltam az, aki később csatlakozott, és még egyet ki...

 • „Ma másfél órát üvöltöttek a gyerekeim felváltva és kórusban is… Volt földhözverős hempergős hiszti roham is a zöldségesnél. 5 perc...