Horváth Éva

Horváth Évasportrekreátor, mozgásfejlesztő, perinatális szaktanácsadó

Sportrekreátorként, mozgásfejlesztőként és perinatális szaktanácsadóként vallom, hogy a test működése és a mozgás alap, aktív és szubjektív tapasztalat, önmagammal és másokkal létrejövő érzet élmény, személyiségünk biológiai megformálója, fejlődésünk, nemi identitásunk kifejezője, interakciós háló.

Munkám során szerzett tapasztalataimból és tanulmányaimból merítve pedig tudom, hogy a mozgás milyen sokoldalúan fejti ki jótékony hatását az ember egészére az idegrendszerre ezáltal a tanulási képességeinkre és a fejlődésünkre; az immunrendszerre ezáltal a egészségünkre, fittségünkre; a vázrendszerre, testalkatunkra,  melytől biztonságosabban mozgunk saját testünkben és környezetünkben; illetve a hormonális rendszerre, melyben megélhetjük saját hatóerőnket kapcsolatainkban és testi folyamataink felett.

Így számomra a mozgás nem csak torna, fizikai jelenség, közérzetbeli, egészségügyi állapot, hanem jelentéssel bíró megnyilvánulás, fejlődési lehetőség, gyógyulás eszköze, lelki és energetikai folyamatok, testrészek, tudat, érzelmek „csapatmunkája” azok finomhangolása is egyben.

Munkám két fő területe:

  1. életfeladatok megsegítése: pl. tanulási képességek, hátfájdalmak, gerincproblémák, stresszel-, fájdalommal való megküzdés, várandósság, szülés, szülés utáni időszak kihívásai, gyermekünk mozgásfejlődése, mozgásfejlesztése, idegrendszer érettsége, organikus éretlenség, teljesítmény-javítás, intimtorna, babát szeretnék, sérülésből adódó mozgásszervi problémák javítása, stb.
  2. a tehetség, a jó közérzet gondozása: pl. mozgásalapok elsajátítása, javítása, futás, gyaloglás tanítása; fittségi tréningek; testtartás javítása; tudatos életvitel.

Integratív szemléletű, személyre szabott mozgásprogramjaimban lehetőség van az egyéni adottságok és fejlesztendő problémák figyelembe vételével nem csak a test és mozgás folyamatos karbantartására, hanem az önbizalom, az énkép fejlesztésére, a mozgás keltette érzetek, élmények átdolgozására, egészségünk tudatosabb menedzselésére is az egész életkoríven át.

“Karban-tartó” szolgáltatásaimat a Szolgáltatások menüben a Testmunka menüpont alatt találja, illetve honlapomon.

Személyes kapcsolatfelvétel, bejelentkezés telefonon 20/395-5511, és az itt küldött üzenettel lehetséges.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Alvástréninget 2019 májusában tartunk legközelebb. Jelentkezz itt!...

  • Szülői önismeret – “nyári tábor” 2019 augusztusában. Részletekért katt a Szolgáltatásokra!...

  • „A nevelési helyzetes bemutató nagyon jó volt, jelentkezem is gyorsan! Teljesen oldott, megértő, támogató közeg volt, mindent ki lehetett beszélni,...

  • „Szeretném leírni, hogy nekem is nagyon sokat segített a tréning. Már az első hét után elmúlt a – kb 2...

  • “Sajnos a kötődő nevelés nem jelent problémamentes gyereknevelést. Amikor azonban egy hosszan és igény szerint szoptató és/vagy gyerekével együtt alvó...

  • „Nekem nagyon bejött az AT, köszi Andus, meg a Csapattársak! Én voltam az, aki később csatlakozott, és még egyet ki...

  • „Ma másfél órát üvöltöttek a gyerekeim felváltva és kórusban is… Volt földhözverős hempergős hiszti roham is a zöldségesnél. 5 perc...