Dúlai támogatás

A szülés körüli időszakban sok olyan élethelyzet van, amikor az anyának, a családnak jól jön a támogatás. Szalai Zsanett Pynky kollégánk az alábbi területeken kíséri odaadással és szakértelemmel a családokat:

Dúlaként végigkísérem a családot a várandósság alatt, segítek a szülésre, családdá válásra és csecsemőgondozásra való felkészülésben. Jelen vagyok a szülés teljes ideje alatt lelki és fizikai támogatást nyújtva. Segítek az első mellretételben, a megfigyelési időszak alatt igyekszem biztosítani a család nyugalmát egészen a gyermekágyas osztályra való áthelyezésig. Meglátogatom a családot a gyermekágy alatt, kérdéseikben igyekszem segítségükre lenni, probléma esetén megfelelő szakembert találni.
Eszköztáramban a feltétel nélküli elfogadás, az EMK, a fito- aromaterápia és a homeopátia, akupresszúra, masszírozás szerepel. Képes vagyok arra, hogy megfelelően vegyem fel a kapcsolatot az egészségügyi szakszemélyzettel, képesítéseim kapcsán a szaknyelv a második anyanyelvem. 2013-tól a perinatális haptonómia módszereit is alkalmazom.
Tagja vagyok a Magyar DONA Dúlák Szövetségének, okleveles dúla minősíttetésem a DONA Internationalnál folyamatban van.

Hospice dúlaként olyan családokkal foglalkozom, ahol előre tudható, hogy a magzat nem életképesen, halva vagy valamilyen károsodással születik. Ilyenkor a szülőknek, de főleg az anyáknak nagy szükségük lehet segítő személy jelenlétére: lelki, fizikai támogatás és a megfelelő információk átadása segíti őket abban, hogy jogaikat megismerjék és gyakorolják, hogy kompetens és felnőttként kezelt szülők tudjanak maradni. Véleményem szerint ennek a támogatásnak akkor is nagy jelentősége van, ha a dúla végül nincs jelen a szülőszobán (hiszen sokszor nem engedik be).
Ebben a helyzetben a szülők az indukált vetélés vagy a szülés előtt pár héttel keresnek meg. Támogatom őket az informált döntés meghozatalában, segítek nekik megismerni a jogszabályokat és a kórházi szokásokat. Az információk sokat segítenek az olyan gyakori kérdések tisztázásában, hogy pl. „Mi fog történni velem?!” Megosztják velem a félelmeiket, fájdalmukat, majd a gyászfeldolgozás során az apró örömeiket is. Addig vagyok a családdal, amíg ők ezt igénylik. Szükség esetén szaksegítséggel konzultálva dolgozom, illetve oda kalauzolom a szülőket.

Gyászcsoportvezetőként 2012-től tevékenykedem, a Nagyfogyatkozás Egyesületben képződtem. Csoportban vagy egyénileg foglalkozom gyermeküket elvesztett szülőkkel, segítem őket a gyászmunkában. Szükség esetén megfelelő szaksegítséghez irányítom őket.

Ha kapcsolatba lépnél velem, írj üzenetet ide, vagy telefonálj: 30/222-3444
Honlapjaim: Rózsaszín csiga, Támogatás igény szerint

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Alvástréninget 2019 májusában tartunk legközelebb. Jelentkezz itt!...

  • Szülői önismeret – “nyári tábor” 2019 augusztusában. Részletekért katt a Szolgáltatásokra!...

  • „A nevelési helyzetes bemutató nagyon jó volt, jelentkezem is gyorsan! Teljesen oldott, megértő, támogató közeg volt, mindent ki lehetett beszélni,...

  • „Szeretném leírni, hogy nekem is nagyon sokat segített a tréning. Már az első hét után elmúlt a – kb 2...

  • “Sajnos a kötődő nevelés nem jelent problémamentes gyereknevelést. Amikor azonban egy hosszan és igény szerint szoptató és/vagy gyerekével együtt alvó...

  • „Nekem nagyon bejött az AT, köszi Andus, meg a Csapattársak! Én voltam az, aki később csatlakozott, és még egyet ki...

  • „Ma másfél órát üvöltöttek a gyerekeim felváltva és kórusban is… Volt földhözverős hempergős hiszti roham is a zöldségesnél. 5 perc...